HÍREK  
 Thermo-Ép Szolg. Kft.


Székhelye: Szeged. Csongrádi sgt. 57.
Telefon : 62/407-193
Tel/Eax : 62/407-172
WEB: www.haztervek.hu/thermoep
E-Mail : thermoep@mail.tiszanet.hu
Ügyvezető: Fodor Zoltán, 06 20/439-0813
Műszaki igazgató: Rissnyovszky Károly, 06 20/959-4858
Tevékenység: Amerikai stílusú könnyűszerkezetes acélvázas épületek, családi házak tervezése és kivitelezése az ország egész területén .
Referenciák, Lakóházak:
- Kiskundorozsma
            - Algyő
- Szarvas
- Szolnok
- Győr
- Szigetszentmiklós
- Rákóczifalva
Jellemzők: Jól szervezett mérnök és szakember gárda, megbízható minőségben dolgozó beszállítók, rövid határidők, esztétikus kivitelezés, gazdaságos, energiatakarékos üzemeltetés.
Az épületek egyedi építési engedélyek alapján épülnek, az építtetők valamennyi alanyi jogon járó juttatást, hitelt igénybe vehetnek.

ACÉLSZERKEZETES HÁZAK MŰSZAKI LEÍRÁSA

Az épület konstrukció általános ismertetése

A lakóépület alaprajzi elrendezése az építési technológia által meghatározott sajátosságok figyelembevételével készül. Homlokzati megjelenése, minőségi jellemzői a hagyományos falszerkezetes lakóházak minőségével megegyező. Az acélváz egyedi gyártás és szerelés szerinti épületváz. Az épület főtartó elemei hidegen hajlított ,,C”-180-as, illetve szükség szerint C-200-as szelvényű rudak összeépítésével állíthatók össze helyszíni csavarozással.

A teljes felépítmény minőségi (8.8) rögzítő csavarokkal kapcsolódik össze.
Az épület teherhordó főtartó keretei, -amelyek A38-as minőségű, MSZ 500 szerinti anyagból készülnek – a tervezett épület méretétől és sajátos geometriájától függően 2,4 – 3,0 méterenként kerülnek megépítésre. A főtartókat horganyzott acél szelemenek fogják össze.

Az acél oszlopok ( csuklós alsó tamasszal) és a főtartók sarok merev módon kapcsolódnak egymáshoz.
A hegesztési varratok MSZ 6442 szerint II. osztályúak, CO2 védőgázas berendezéssel készülnek.

A tetőkialakítás az építészetben ismert és alkalmazott valamennyi formákat követni tudja. Az acélszerkezettel egyszerű kb. 26’-os lejtésű földszintes nyeregtetőtől a kontyolással és eltolt tetősíkú, konzolos kialakításig bármilyen építészeti megoldás követhető. A tetőfedés OSB táblákból szerelt aljzatra épített zsindely fedés (alátét bitumenes lemezzel) Az OSB lemez fedés tárcsa hatása miatt szélrácsok beépítése nem szükséges.

Külső falak, vázszerkezet:

A hőszigetelés és burkolatok elhelyezhetőségét a falváz rendszer ( gerendák és oszlopok ) biztosítja, amelyet 0,8-1,0 mm falvastagságú horganyzott acéllemezből hajlított ,,C” szelvények alkotnak. Az oszlopok alsó és felső lezárása horganyzott lemezből hajlított
,,U” szelvényből készült vezető sínnel történik.
A falváz tartókat egymáshoz 4,2x13 S-DD03Z, a főtartóhoz 6,3x19 S-MD03Z lemezcsavarok rögzítik. A vasbeton talpgerendával érintkező horganyzott vezető sin rögzítése
X-DN137PB kötőelemmel van megoldva. A falváz tartók kiosztása alkalmazkodik a burkolatot képező lemezek tábla méretéhez, amelyet a falváz tartókhoz horganyzott csavarok rögzítenek.
A külső határoló fal OSB táblából szerelt tárcsaként építhető ki, emellett szükség szerint hosszmerevítés is készíthető. A tervezett nyílászárók részére a névleges méreteiket figyelembe véve falváz tartóból előszerelt keretváz készül.
A szerelt külső határoló falak az építési engedélyterv szerinti épületfizikai számításokkal igazolt rétegződéssel készülnek. A falborítások közötti hőszigetelés folyamatos, utólagos elmozdulás ellen rögzített.
Épületfizikai, akusztikai jellemzői a tervezett rétegrend szerint megfelelnek a szabvány által előírt értékeknek. A belső szerelt válaszfalak gipszkarton borítású 10 cm-es konstrukciók, vizes blokknál vízálló kivitelben.

A padlásfödém nem járható rétegződéssel készül, kívánságra azonban megfelelő szilárdsági ellenőrzés és számítás után tetőbeépítésre is van lehetőség. A tető főtartók alsó övére szerelt szelemenezésre hőszigetelt álmennyezet kerül, amely az oldalfalakkal légzáró módon kerül összeépítésre.

Korrózióvédelem:

Az épület szerkezet minden hidegen hajlított eleme az egyes gyártmányelemek elkészítése után felületvédő teljes bevonattal készülnek.
A felület fém tiszta előkészítése homokszórással történik, amelyre két rétegű, 120 mikron rétegvastagságú műgyanta alapú rozsda gátló alapmázolás, és két rétegű 80 mikron rétegvastagságú műgyanta alapú kék színű fedőbevonat kerül felvitelre.
A ealváz elemek már eleve horganyzott lemezekből készülnek, ezért ezek külön felület védő bevonatot nem igényelnek.

Szerkezeti sajátosságok:

Energiatakarékos, kiváló hőszigetelő képességű, gyorsan kivitelezhető, gazdaságosan megvalósítható épületrendszer.

A fűtési energia megtakarítás a téglaszerkezetű épületekhez képest kb. 30-35%. A külső fal hő átbocsátási tényezője: k=0,18-0,26 W/m2K.
Időjárástól függetlenül - akár télen is – építhető szárazépítési technológia. Rugalmas építési módszer, amellyel 10 méter szabad fesztávig különböző építészeti stílusú épület építhető fel.
A kis falvastagságok miatt kiváló a bruttó alapterület – hasznos alapterület aránya. A hagyományos téglaszerkezetű épületekhez képest kb. 15%-al nagyobb a hasznos alapterület kihasználás lehetősége.
Fokozottan jó a földrengéssel és a szélviharral szembeni ellenállása.
A könnyűszerkezetes épületekre általánosan elmondható, hogy mivel önsúlyuk csak töredéke a hagyományos szerkezetű épületekének, ezért nem igényel masszív alapozást. Ezzel is jelentős költség megtakarítást lehet elérni.
A felépítmény fogadó szerkezetének alkalmas a vasbeton lemezalap tömörített kavicságyon, pontalapozással és gerendaráccsal megerősítve. Mindig az építési telek helyszíni adottságai és a tervezett épület jellege dönti el, hogy az adott területen melyik alapozási mód a legcélszerűbb és leggazdaságosabb.


6724 Szeged, Csongrádi sgt. 57.
Tel.:62/407-172 , 62/407-193 , 20/959-4858
Fax:62/407-172
WEB: www.haztervek.hu/thermoep
E-mail: thermoep@mail.tiszanet.hu

 Vissza a Szaknévsorra 

 Vissza a lap tetejére